Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Επόμενη εβδομάδα..

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας σταδιακά θα επιδεινωθεί από τα δυτικά της χώρας.
Κατ'αρχήν η αυριανή ημέρα θα κυλήσει όπως και σημερινή ημέρα, ηλιοφάνεια, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, και υγρασία. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, μόνο στο Αιγαίο θα είναι κάπως ενισχυμένοι με συνέπεια να διατηρούν την υγρασία σε χαμηλά επίπεδα στις προσήνεμες εις σε αυτό περιοχές.
Την Δευτέρα(17/3), στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρα μας θα επικρατήσει καλοκαιρία με αραιές μόνον νεφώσεις άνευ σημασίας, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές για την εποχή σε ολόκληρη τη χώρα φθάνοντας στα Βόρεια τους 19 βαθμούς και τους 20-22 στα κεντρικά και νότια τμήματα.Παρά ταύτα, κάποιες νεφώσεις αρχικώς αραιές οι οποίες θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και αναμένεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα ΒΔ τμήματα της χώρας μας.Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κάπως στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα από ΒΑ διευθύνσεις. Εν αντιθέσει, με την χώρα μας, στην Ευρώπη προβλέπεται η επέκταση ενός χαμηλού από την Σκανδιναβία να μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς την ΒΔ και Κεντρική Ευρώπη προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά των περιοχών αυτών.
Την Τρίτη(18/3) στη Δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα αναμένεται κάποιες νεφώσεις να δώσουν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι,καθώς έπειτα αυτού θα βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα αλλάξει κάτι, η ηλιοφάνεια και η υγρασία θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.Οι άνεμοι ΝΔ μέχρις 6 μποφόρ στο Αιγαίο.Ομίχλες πιθανώς να σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Την Τετάρτη(19/3) στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα επιδεινωθεί από το μεσημέρι και ενδέχεται να σημειωθούν και καταιγίδες στα ΒΔ.Στην υπόλοιπη βόρεια και κεντρική Ελλάδα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές προς το απόγευμα.Στην κεντρική Ελλάδα ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες προς το βράδυ.Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ενώ οι άνεμοι από ΝΔ μέχρι 5-6μποφόρ στα πελάγη.
Την ίδια μέρα στην Ευρώπη αναμένονται να σημειωθούν και χιόνια ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα λόγω της έντονης ψυχρής εισβολής που θα "σαρώνει" τα Κεντρικά και δυτικά τμήματά της.
Προς την Πέμπτη(20/3) διαφαίνεται η ψυχρή εισβολή της κεντρικής Ευρώπης να κινείται προς την περιοχή της χώρα μας με συνέπεια την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας ενώ ταυτόχρονα δεν θα λείψουν οι βροχές στα δυτικά αλλά και στα ηπειρωτικά.

Καθώς όμως η άνοιξη καθιστά τις προβλέψεις ευμετάβλητες η κατάσταση θα παρακολουθείται συνεχώς και αδιαλείπτως.