Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Εξέλιξις..

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός από σήμερα θα καταστεί άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του Αιγαίου και στην ανατολική χώρα θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις.
Ήδη από την δυτική χώρα λαμβάνει χώρα μία διαταραχή εκ δύσεως η οποία κινούμενη ΒΑ θα προκαλέσει τοπικές βροχές στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, πρόσκαιρες καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν στα ΒΔ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση μόνο στην Βόρεια χώρα.Ωστόσο, οι άνεμοι θα είναι κάπως ενισχυμένοι στα νότια του Αιγαίου αγγίζοντας τα 6 μποφόρ κατά περιόδους και τα 7 από ΒΑ διευθύνσεις.Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή στην ένταση τους.
Αύριο Πέμπτη(20/3) θα κυριαρχήσουν οι νεφώσεις που κατα περιόδους θα αυξάνονται και θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού στα ΝΑ νησιωτικά τμήματα με κατα τόπους ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Βόρεια Ελλάδα δεν θα υπερβεί τους 10-12 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 16-17 και ίσως τους 20 στην Κρήτη.
Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στα πελάγη.
Την Παρασκευή(21/3) Νεφώσεις παραδικά αυξημένες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Δυτική κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.Προσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ΒΔ χώρα. Η θεμροκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Άξιο αναφοράς η αλλαγή του σκηνικού του καιρού στη Βόρεια και κεντρική Ευρώπη με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα των περιοχών αυτών!
Το ενδιαφέρον του καιρού θα είναι απ'ότι φαίνεται υψηλό ελέω του αζορικού αντικυκλώνος που μετέφερε τις ψυχρές αέριες μάζες μέσω του πολικού αεροχειμμάρου στο εσωτερικό της Ευρώπης.Σε νεότερο άρθρο η προοπτική του καιρού για τις 25 του μηνός.