Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Δορυφορική Φωτογραφία...

Παραθέτω μία μετεωρολογική δορυφορική φωτογραφία της Ευρώπης, όπως την αποτύπωσε το met office πριν από λίγες ώρες:Η φωτογραφία απεικονίζει την Ευρώπη με υπέρυθρη ακτινοβόληση ώστε να δειχθούν οι ανώτατες κορυφές των νεφώσεων,όπως και η θερμοκρασία των επιφανειών(όσο πιο έντονο το χρώμα τόσο πιο θερμή η επιφάνεια που απεικονίζεται).





Όσον αφορά τη πρόγνωση του καιρού, αν και τις επόμενες ημέρες τα στοιχεία θα είναι περισσότερα αλλά και πιο αξιόπιστα, δύναμαι να προβλέψω με κάθε επιφύλαξη όμως ότι ολόκληρη η επόμενη εβδομάδα και μέχρι τα τέλη της ο καιρός θα παραμείνει πολύ καλός, χωρίς έντονες μεταβολές,παρά μόνο θα υπάρξει μια μικρή πτώση της Θερμοκρασίας από τη Τετάρτη(10-9) και έπειτα, όπου η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά της εποχής επίπεδα. Παρά ταύτα, θα είναι ικανοποιητικότατη υπό την έννοια ότι θα παραμείνει σε καλοκαιρινά επίπεδα και μάλιστα θα συνοδεύεται με μέτριους ανέμους και απουσία βροχών!

Διαφαίνεται ωστόσο, νέα πτώση της το επόμενο Σ/Κ ώστε ο καιρός να εναρμονιστεί σταδιακά με το φθινόπωρο -με δεδομένο βεβαίως ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα "αχνοφαίνονται" βροχές και εν γένει τελείως διαφορετικό σκηνικό σε σχέση με τώρα!!

Περισσότερα σε επόμενο άρθρο!!