Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Θερμός ο καιρός όλη την εβδομάδα...

Λοιπόν, επειδή λόγω του καλοκαιριού ο καιρός δεν παρουσιάζει την ίδια μεταβλητότητα που τον διακρίνει τις υπόλοιπες εποχές ευνόητα γράφω και λιγότερα άρθρα γι αυτόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παρακολουθώ τις καιρικές εξελίξεις, πάντοτε θα είστε ενήμεροι για ενδεχόμενη μεταβολή του! Ο καιρός εν τάχει αναμένεται αρκετά θερμός την εβδομάδα που διανύουμε!

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται προς το απόγευμα η ανάπτυξη νεφώσεων και η εκδήλωση βροχών ή και σποραδικών καταιγίδ
ων στα ηπειρωτικά.

Αύριο
Τρίτη ο αίθριος αρχικά καιρός αναμένεται στα βόρεια η ανάπτυξη νεφώσεων και η πιθανή εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων, ιδίως στα ορεινά. Οι άνεμοι κανένα πρόβλημα απολύτως. Ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα(31-33).

Από την
Τετάρτη(8-7) έως την Παρασκευή(10-7) προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας όπου σε πολλές περιοχές θα αγγίξει και τους 37 βαθμούς ενώ την Πέμπτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για αστάθεια τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Μικρή πτώση από την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα.

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Παραθέτω τον χάρτη ανώτερης ατμόσφαιρας(500hp) ο οποίος μας δίνει πληροφορίες για το γεωδυναμικό ύψος, τη θερμοκρασία(ανώτερα στρ.) αλλά και την επιφανειακή πίεση


Δεν υπάρχουν σχόλια: