Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Οδός Ελλήνων....

Τραγική η κατάσταση. Φωτιά και στάχτη είναι η χώρα μας ούτως η άλλως. Συχνά όμως επιβεβαιώνεται και στην κυριολεξία, βγαίνουν φωτιές κι από τη Θάλασσα. Κρίμα.

Απερίγραπτα τα συναισθήματα όλων μας.

Ο πρωθυπουργός απ’ ότι έμαθα από τα ΜΜΕ πέταξε με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας πάνω από τα μέτωπα για να δει το «είδος» του στον καλύτερο καθρέφτη που του παρείχαν ποτέ. Τη χώρα του, όταν «φωνάζει»!

Ας μην παραλογιζόμαστε. Φωτιές μεγάλης έκτασης φέτος υπήρξαν και στην Ισπανία, την Ιταλία αλλά έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα η φωτιά βγαίνει μέσα από το υπέδαφος της δεν τη βαστάει άλλο….

Γελοίοι, μη βγαίνετε στα ΜΜΕ, αφήστε το καλύτερα, όταν όμως έρθει η ώρα που θα ζητάτε-παρακαλάτε- ψήφους(για όλους τους πολιτικούς, μιλάω) να μην ξαφνιαστείτε εάν πολλοί πολίτες προτιμήσουν να μην έχουν «αντιπροσώπους», καιρός να ανάψουμε και εμείς φωτιές, ευοίωνες όμως όχι όπως ο εφιάλτης της καταστροφής που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες, μέρες, χρόνια… .

Πόσο επίκαιρο γίνεται πάντα το τραγούδι «Οδός Ελλήνων» του Β. Παπακωνσταντίνου:

«Οδός Ελλήνων, οδός εκείνων που ξέρουν τι κάνουνε που ξέρουν ότι χάνουνε και ελπίζουν στο κράτος, χαμένοι κατά κράτος…..»





10 σχόλια:

Erymanthos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Erymanthos είπε...

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια, τι να αρχίσω να λέω...ότι καμία πρόληψη δεν υπήρξε, μα καμία, ακόμα και μετά την καταστροφή της Πάρνηθας που ήταν σχεδόν ολοκληρωτική! Πότε θα καταλάβουν κάποιοι και όλοι μας επιτέλους, ότι πλέον για κάποιους λόγους που δε θα τους αναλύσω τώρα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καούμε ζωντανοί ακόμα και μέσα στα αστικά κέντρα!
Κύριοι, οι φωτιές και οι καταστροφές γενικότερα, αντιμετωπίζονται κυρίως προληπτικά και όχι με το να τρέχουμε πανικόβλητοι κατόπιν εορτής...ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ στην πρόληψη επιτέλους, ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ σοβαρά με το θέμα, ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ άτακτοι νεοέλληνες πολιτικοί και "αρμόδιοι"!
Χρησιμοποιήστε το στρατό, που οι περισσότεροι έχουμε περάσει, σε κάτι πιο χρήσιμο από το να φυλάει τα σύνορα εν έτη 2009 από τους εχθρούς...άλλοι είναι οι εχθροί!!! Ξυπνήστε επιτέλους καιροσκόποι και κερδοσκόποι! Φτιάξτε σκοπιές για τις φωτιές στα δάση μας(όσα έμειναν) και ξεχύστε τους φαντάρους να φυλάνε κάτω από τη δροσιά των πεύκων, για να υπάρχει αυτή η δροσιά και στα παιδιά μας.
Και δε λέω ότι αυτό αποτελεί τη λύση του προβλήματος, απλά "πετάω" μια απλή ιδέα μέσα στην απελπισία και μάλιστα φτηνή ιδέα. Σχεδιασμός ανίκανοι, όλοι σας, χωρίς κομματικά χρώματα και ταμπέλες, οργάνωση, πρόληψη, αγάπη βρε αδερφέ για τον τόπο που ζούμε, από το δεντράκι της αυλής μας μέχρι το δεντράκι του τελευταίου ελληνικού δάσους στην άκρη της χώρας! Που είναι η αγάπη; Και στρέφομαι και προς όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους πολιτικούς.
Όλοι έχουμε ευθύνη, δε μπορούμε να περνάμε τη ζωή μας αδιάφοροι και κοιτώντας μόνο την πάρτη μας, πρέπει να ενδιαφερόμαστε και να προσέχουμε το χώρο που ζούμε και όχι μόνο το εσωτερικό του σπιτιού μας. Πόσα παραδείγματα νεοέλληνα "ζώου" παρατήρησα και φέτος το καλοκαίρι, πόσοι πέταξαν τσιγάρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου και σκουπίδια...τον καφέ τους...πόσα σκουπίδια ξεβράζει η θάλασσα από τα διερχόμενα καράβια Πάτρας - Ιταλίας...πόσες μπύρες και πεπονόφλουδες και ο,τι άλλο φαντάζεσαι “λιάζονται” στις παραλίες…μη λέμε τα ίδια πάλι γιατί καταντάμε γραφικοί και κουραστικοί…Και μέσα σε όλα αυτά και πολλά άλλα βέβαια, υπάρχουν και τα χειρότερα "ζώα", αυτά τα αρρωστημένα μυαλά που σκέφτονται και βάζουν φωτιές για τους δικούς τους άρρωστους λόγους και μετά κάθονται στην τηλεόραση και απολαμβάνουν το έργο τους.

Αυτοί οι τελευταίοι όμως είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν από τους νεοέλληνες πολιτικούς μας και τους ίδιους μας τους εαυτούς!

Δυστυχώς όμως, αρχίζω να πιστεύω πως οι φωτιές, για να ξυπνήσουν οι “ηγέτες” μας αλλά και εμείς οι ίδιοι δυστυχώς , πρέπει να φτάσουν στην Ακρόπολη, στο Λευκό Πύργο και στο λιμάνι της Πάτρας!

Συγχωρέστε με για την απαισιοδοξία και την ροπή προς την ύβρη…αλλά οι ώρες είναι πολύ δύσκολες, η υπομονή εξαντλείται και η αγωνία για αυτόν τον τόπο κορυφώνεται.

aeroxeimarros είπε...

@Erymanthos

Ελπίζουμε στο κράτος φίλε και όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ο φόβος και αντιστρόφως!

Ζούμε σε μία αόρατη φυλακή, με αόρατα κάγκελα, κατά πολύ χειρότερη από την κανονική φυλακή και θα έλεγα πιο αποτελεσματική, διότι σου δίνει την αίσθηση της Ελευθερίας αλλά όταν ο πολίτης είναι καταδικασμένος εκ των έσω, από τις ασυνείδητες σκέψεις του, τότε είναι υπόδουλος σ αυτές και δεν ωριμάζει ποτέ, κύριο χαρακτηριστικό της αόρατης φυλακής, να μην ωριμάζει κανείς ούτε οι Ενήλικες.

Τα «σώβρακα και οι φανέλες» αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο στον τρόπο ζωής μας και έτσι είμεθα αναγκασμένοι να ψηφίζουμε παρομοίως.

Να είσαι Καλά

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωθυπουργος πεταξε αφου
εφαγε τη μπουγατσα του και to milko του το πρωι η μετα?

aeroxeimarros είπε...

@fanny-banny

Αυτά είναι σχόλια! Μέσα στην ουσία των πραγμάτων!

Η βαρύνουσα σημασία της ερώτησης σου αποκρύπτεται-προς το παρόν- τουλάχιστον απο τα ΜΜΕ....μέχρι να αρχίσει η...Λαμπίρη στην οποία θα έχεις όλες τις λεπτομέρειες του Πρωθυπουργού που επιζητάς ακόμα και πως πέρασε τη νύχτα του...με την έμπρακτη βοήθεια διάφορων καταξιωμένων αστρολόγων οι οποίοι θα "ξεσκονίσουν" το σύμπαν για τον Μεγάλο Πρωθυπουργό μας και την ενδιαφέρουσα από -πολιτικής απόψεως- ερώτηση σου.

Ιοκάστη είπε...

@Erymanthos

Αχ πόσο συμφωνώ μαζί σου, η πρόληψη είναι το σημαντικότερο μέτρο, άμα γίνει το κακό είναι πολύ αργά… Και ναι όλοι φταίνε, οι πολίτες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πολλούς λόγους. Καταρχάς βρίσκονται σε περιοχές που είναι σίγουρο ότι θα καούν και δεν κάνουν κι οι ίδιοι τίποτα για να προστατευτούν ΠΡΙΝ αρχίσουν οι φωτιές… Και να μην μιλήσω για την γενικότερη αδιαφορία και την ηλίθια αντίληψη που έχει η πλειοψηφία σύμφωνα με την οποία αν δεν ενοχλείται προσωπικά δεν κάνει τίποτα και για κανέναν…


@Aeroxeimarros

Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως αυτό που αναφέρεις στο άρθρο δεν θα γίνει, δηλαδή πάντα θα υπάρχουν θύματα που θα τους επιλέγουν ως αντιπροσώπους τους, είτε από αδυναμία είτε λόγω προσωπικών συμφερόντων. Τραγικό;

Αυτή η φυλακή που περιγράφεις είναι όντως η χειρότερη, γιατί δεν την αντιλαμβανόμαστε και δεν αντιδράμε…

@fanny-banny

Έτσι είναι δυστυχώς…Όλοι αυτοί δεν πρόκειται να ξεβολευτούν, θα συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά και ωραιότατα κι απλά θα διαθέσουν λίγο χρόνο για να δείξουν στο αφελές κοινό πως νοιάζονται…

Erymanthos είπε...

@Σε όλους

Στύβω το μυαλό μου αυτές τις μέρες, προσπαθώ να σκεφτώ λύσεις, συζητάω και μεταφέρω την αγωνία μου για όλα αυτά που συμβαίνουν...προσπαθώ να ανακαλύψω τον τρόπο με τον οποίο θα ΣΥΓΚΙΝΗΣΩ τον καθένα να δει τα πράγματα αλλιώς, να σκεφτεί πιο βαθιά για αυτόν τον τόπο, αλλά τελικά για τον ίδιο του τον ΕΑΥΤΟ…
Το όλο θέμα δε χρειάζεται βαρύγδουπες θεωρίες και φιλοσοφίες ακαταλαβίστικες, είναι απλό, αλλά και σύνθετο παράλληλα. Η θεωρία των περισσότερων σύγχρονων Ελλήνων για τη ζωή, έχει αναπτυχθεί και παγιωθεί πλέον εδώ και αρκετά χρόνια και περνάει από γενιά σε γενιά σαν κληρονομικό χάρισμα...
Από την άλλη σκέφτομαι, ότι ίσως είναι και στη φύση μας να είμαστε λίγο έως πολύ τεμπέληδες ,ανοργάνωτοι γενικότερα, φυγόπονοι και "βολεψάκηδες". Όμως ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο σε ένα βαθμό, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία και ελαφρυντικό για την κατάντια μας!
Βασικά αν κάθεσαι και σκέφτεσαι πολύ για να βρεις λύσεις σε τέτοια θέματα, μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο, οπότε καταλήγω στο να κάνω αυτά που μπορώ εγώ ως Erymanthos και για όσο μπορώ και τελικά...να ελπίζω να αλλάξει κάτι και στην ευρύτερη κοινωνία.
Όλα όσα γράφω είναι απίστευτα απλοϊκές σκέψεις, που χωρίς καμία αμφιβολία, έχουν γραφτεί πάλι άπειρες φορές από κάποιους στο παρελθόν ή και τη στιγμή που μιλάμε. Δεν αποτελούν κανένα απάνθισμα λογοτεχνικό και δεν διεκδικούν δάφνες, απλά προσπαθούν να αγγίξουν την ουσία της πολυδιάστατης κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε.
Δεν απογοητεύομαι, ούτε τα παρατάω, συνεχίζω και όπου βγάλει, γιατί αν σταματήσω απλά θα έχω μπει στο "σύστημα", ναρκωμένος, βολεμένος και ας με κάψει και καμιά πυρκαγιά καμιά μέρα...δε χάθηκε ο κόσμος.

ellinaki είπε...

@ Erymanthos

Ο λόγος που χαλιόμαστε όλοι λίγο πολύ είναι ακριβώς επειδή αυτές είναι απλοϊκές σκέψεις. Παρόλαυτά όμως δεν φαίνεται να τις έχουν οι περισσότεροι. Και το γεγονός ότι κάτι τόσο απλοϊκό φαντάζει σύνθετο, είναι αυτό που τελικά φέρνει την απογοήτευση.

Erymanthos είπε...

@ellinaki

Η αλήθεια σε απλά και λακωνικά ελληνικά ellinaki!

aeroxeimarros είπε...

Το θέμα είναι ότι και η αλήθεια έπαψε να μας δίνει σημασία,κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό!