Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ο καιρός της μεγάλης εβδομάδας...

Επειδή τα στοιχεία δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά για το Σ/Κ και παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα από αυτά της Τρίτης όπου είχα πραγματοποιήσει την πρόγνωση θα επιχειρήσω να αναλύσω τον καιρό που διαφαίνεται να επικρατήσει την επόμενη εβδομάδα καθότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω και των εορτών. Βεβαίως, αξίζει να σημειώσω ότι η πρόγνωση του καιρού είναι πολύπλοκη και ασταθής οπότε είναι δυνατόν να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο πλησιάζουμε στις ημέρες που θέλουμε να προβλέψουμε.
Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα(13-4) αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας ένα βαθύ χαμηλό από την κεντρική μεσόγειο το οποίο θα επιδεινώσει τον καιρό της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με βροχές και καταιγίδες(η ένταση των οποίων δεν αποσαφηνίσθηκε ακόμη επαρκώς). Στην υπόλοιπη χώρα μόνον λίγες τοπικές νεφώσεις που πιθανώς να πυκνώσουν λίγο πιο πολύ,χωρίς όμως να είναι ικανές για κάποιο φαινόμενο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φθάσουν από ΝΑ τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 5-6 από Α\ΒΑ διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Την Τρίτη(14-4) ο καιρός αναμένεται στα ηπειρωτικά άστατος με βροχές κατά διαστήματα αλλά και περιόδους με ηλιοφάνεια κυρίως στη νότια χώρα, το τελευταίο. Οι άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις στα νότια θα αγγίξουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.
Απ΄ότι φαίνεται από την Τετάρτη μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο(18-4) ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.
Για το Πάσχα..αφήστε το καλύτερα, είναι ακόμα επισφαλής η πρόγνωση.

Δορυφορική Φωτογραφία της Ευρώπης πριν από λίγες ώρες...



(κλικ για μεγέθυνση)