Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Η αθεΐα τελικά δεν διαφέρει και πολύ από την απόλυτη σιωπή και την ταπεινοφροσύνη…

Σκέψεις από το αισθητό τίποτα του μυαλού μου. Σωματίδια σκέψεις αίφνης δημιουργήθηκαν. Δε μπορώ παρά να ακολουθήσω τους νόμους που τα διέπουν.
Είμαι ταυτόχρονα στο χωροχρόνο του όλου, δεν υπάρχει ούτε χτες ούτε αύριο. Είμαι εδώ απλά.

Ο εγκέφαλός μου αδυνατεί να κατανοήσει ξαφνικά την πραγματικότητα. Αμύνεται. Μετατρέπεται σε μαθηματική μηχανή. Αμέσως, ταξιδεύω στο 4διάστατο χώρο του σύμπαντος.
Καθώς ταξιδεύω, οι μαθηματικοί υπολογισμοί του μεταμορφωμένου εγκεφάλου μου είναι αναρίθμητοι αλλά και συγκεχυμένοι. Ψάχνουν το απόλυτο του μυστηρίου του κόσμου!

Νιώθω χαρούμενος. Θα ανακαλύψω αυτό το μυστικό της δημιουργίας που μας περιβάλλει.

Ακόμα δεν έχω εντοπίσει κάτι, είμαι σε τελείως άγνωστο μέρος, δεν κατανοώ τίποτα απολύτως με τις αισθήσεις μου, είμαι ναρκωμένος. Μόνο με μαθηματικά και σχέσεις.

Απερίγραπτο το δέος που νιώθω. Οι μαθηματικές μου αναλύσεις ανιχνεύουν το απόλυτο. Οι μαθηματικοί υπολογισμοί του αισθητού τίποτα κατέληξαν στο αποτέλεσμα των εξισώσεων και των σχέσεων. Εκστασιάζομαι! Όλα με οδηγούν στο απόλυτο, επιτέλους.

Μέσω αυτών λοιπόν πλησιάζω σε έναν άλλο κόσμο. Μία άλλη ζωή. Θα έλεγα μία άλλη ανθρωπότητα, ναι αυτό είναι, είμαι σίγουρος. Εντόπισα μία διαφορετική γη. Τα κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι όπως ακριβώς της «δικής» μας!

Με καταλαμβάνουν διάφορα συναισθήματα, θα έλεγα, όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, γίνονται ένα με τον εαυτό μου. Δεν αρκούν όμως.

Προσεχτικά, πλησιάζω κοντά και αρχίζω να παρατηρώ τον αλλιώτικο κόσμο, όπως οι επιστήμονες ένα καιρικό φαινόμενο.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι είναι αντίγραφα μας, οι κάτοικοι του πλανήτη του μυστηρίου. Είναι ίδιοι με εμάς, τουλάχιστον εξωτερικά.

Αμέσως όμως αντιλαμβάνομαι όσο μπορώ βέβαια, το ότι είναι κατά πολύ ανώτεροι από εμάς. Διαθέτουν απίστευτη τεχνολογία, δεν την κατανοώ, εδώ κυριαρχεί η εξόχως προηγμένη επιστημονική και τεχνολογική κυριαρχία. Τους θαυμάζω, το λιγότερο.
Από τα λίγα που μπορώ να κατανοήσω είναι ότι αυτός ο κόσμος δεν χωρίζεται σε έθνη, είναι «ένας». Ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν Θρησκείες, εκκλησίες , ανούσιες φιλοσοφίες κ.α.

Αυτό νομίζω ότι εξηγείται: Η επιστημονική τους πρόοδο ήταν τέτοια, που εξαφάνισε τις Θρησκείες τους, μα πως τα κατάφεραν;; Αναρωτιέμαι. Κατευθείαν, αναλογίζομαι ότι εδώ η βιολογική εξέλιξη πρέπει να υπήρξε τέλεια, βάσει του ότι είμαι στο κέντρο του μυστηρίου!

Προίκισε την ανθρωπότητα αυτή με τεράστια, απερίγραπτη ευφυΐα, μοιάζουν τέλειοι.
Μα, πως γίνεται εδώ η φυσική-βιολογική εξέλιξη να υπήρξε τέλεια, ενώ σε μας όχι;; Ήταν από τις κύριες απορίες που με ταλάνιζαν.


Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους. Ο εγκέφαλός μου είναι τόσο ατελής που μόνο να παρατηρεί και να επεξεργάζεται κάποια πράγματα τα οποία όμως τα συνδέει με αυτά που ήδη επεξεργάστηκε όταν ήμουν στη γη. Προσομοίωση. Τίποτε άλλο.

Δεν είναι όμως και απαραίτητο, αναλογίζομαι. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτοί πρέπει να απέδειξαν την ανυπαρξία του Θεού!! Αλλιώς δεν εξηγείται. Απίστευτο.

Από τι βλέπω η καθημερινότητα τους αν και πολύ πιο εύκολη από τη δική μας, δεν είναι δα και τόσο διαφορετική. Έχουν τα δικά τους πολιτικά, κοινωνικά συστήματα, οι άνθρωποι κατά βάση κάνουν ότι κάνουμε και εμείς !! Δεν είναι Θεοί!

Κι όμως!

Δεν ξέρω πόσος χρόνος πέρασε που τους παρατηρώ και τους περιεργάζομαι. Δεν υπάρχει εδώ η αίσθηση του χρόνου. Ίσως ναι είμαι εδώ 1 δευτερόλεπτο ίσως και αιώνες….

Μέσα στη σύγχυση του εγκεφάλου μου, διαπιστώνω αίφνης κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο «τέλειος» πολιτισμός τους! Πρόκειται για κοινωνικό από τι κατάλαβα. Μία μειοψηφία ατόμων εκείνου του πολιτισμού, διαφέρει ως προς τις απόψεις για το σύμπαν εν σχέσει με την επικρατούσα άποψη.
Οι εν λόγω κάτοικοι εμφορούνται από έντονες επιθυμίες που τους κάνουν να συγχέουν τη γνώση με την επιθυμία τους. Συνεπώς, αντικρούουν όλες τις επιστημονικές ανακαλύψεις του πολιτισμού τους!!

Ο εγκέφαλος μου άμεσα συνδέει το γεγονός αυτό με την εμπειρία μου, και αποδίδει σε εκείνη τη μειοψηφία ότι εμφανίζει σημάδια Θρησκευτικότητας. Αυταπατώνται, ότι υπάρχει αιώνια ζωή και μία Θεία πρόνοια!

Συνταράσσουν όλοι την κοινωνία. Απογοητευμένος παρατηρώ ότι κάποιοι – αν όχι οι περισσότεροι- εναντιώνονται στις «αυταπάτες» εκείνων των ανθρώπων που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη βία, ή έστω να τους αποκλείσουν από την κοινωνία, καθότι θεωρούνται παράλογοι και επικίνδυνοι! Θεωρείται γενικά ότι η θρησκευτικότητα των ολίγων εξευτελίζει τον πολιτισμό τους, και πράττονται τα αδύνατα δυνατά ώστε να τους περιορίσουν και εν γένει να τους θέσουν περιορισμούς στην έκφραση των απόψεων τους δια των νόμων!!

Σκέφτομαι: Μα, είναι τόσο φυσιολογικοί άνθρωποι στην καθημερινότητα τους, γιατί αντιμετωπίζονται έτσι επειδή έχουν κάποιες επιθυμίες (έστω και ασύμβατες με την κοσμοθεωρία) από τους υπόλοιπους στο πλαίσιο ενός υπέρμετρα αναπτυγμένου επιστημονικού πολιτισμού;;

Τελικά δεν είναι τέλειο το μέρος. Γι αυτό και ο εγκέφαλός μου άρχιζε να συνειδητοποιεί κάποια γεγονότα, που στην αρχή, λόγω τους δέους δεν μπορούσε.
Μήπως είναι θύματα αυτοί οι «ιδιαίτεροι» κάτοικοι των ελαχίστων λαθών της βιολογικής εξέλιξης του εν λόγω πλανήτη;; Κι αν είναι έτσι οι υποτίθεται ευφυείς κάτοικοι γιατί δεν το κατανοούν και τους περιορίζουν με κάθε τρόπο -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που δείχνουν να είναι μαζί τους;;;

Τα συναισθήματα μου αρχίζουν να διαχωρίζονται, ο εγκέφαλος μου πλέον κατανοεί, διακρίνει ότι οι άνθρωποι εκείνοι είναι ανώτεροι από εμάς τεχνολογικά, αλλά τα συναισθήματά, η συμπεριφορά και εν γένει ο τρόπος δράσης τους, λειτουργούν παρομοίως με το δικό μας κόσμο! Διακατέχονται κι αυτοί από φοβίες, μίσος, μνησικακία, φιλοδοξίες, ματαιοδοξία, φανατισμό, αγάπη, συμπόνια, ευτυχία και όλα τα ανθρώπινα που ήδη γνωρίζω!

Απογοητεύομαι. Φαινομενικά ήταν τέλειοι, αλλά αποδείχθηκαν τόσο ατελείς! Κρίμα.
Το μυστήριο μας περιβάλλει όλους και δεν δυνάμεθα να το ανακαλύψουμε τελικά.
Πάλι με ξεγέλασε ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Νόμιζα ότι έβλεπα το απόλυτο, αλλά εν τέλει ήταν ο ίδιος που είχε ήδη σχηματίσει ως «απόλυτο».

Για το σύμπαν δεν ήταν παρά ένα αισθητό τίποτα, στο οποίο εμφανίζονται σκέψεις και το ντύνουν με λέξεις, για λίγο. Σβήνουν μετά. Η Σιωπή κυριαρχεί.

Υποκλίνομαι σ αυτήν και ζω περισσότερο!