Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ο καιρός της επόμενης Εβδομάδας!

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η κυριαρχία μίας σφήνας υψηλών πιέσεων προς την κεντρική Ευρώπη θα ευνοήσει τη δημιουργία μίας διαταραχής από την Σκανδιναβία να κινηθεί προς την περιοχή μας, όπου και αναμένεται να αποκοπεί από το σύνολο της ατμοσφαιρικής "κυκλοφοριακής" κατάστασης.

Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται ότι από τη Δευτέρα(31-8) ο καιρός αναμένεται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το Σ/Κ. Οι λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να αυξηθούν και να σημειωθούν προς το απόγευμα βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες! Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι και 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Την Τρίτη(1-9) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια Ηπειρωτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σύμφωνα πάντα με τα σημερινά στοιχεία. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση!

Από την Τετάρτη(2-9) ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της εβδομάδας!