Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Σημαντική μεταβολή του καιρού!

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού από σήμερα, αρχής γενομένης από τη Βόρεια Ελλάδα. Η επικρατούσα κυκλοφορία στην ανώτερη ατμόσφαιρα ευνοεί την επέκταση αντικυκλωνικής ροής προς τα Βορειοδυτικά-κεντρικά της Ευρώπης με άμεσο επακόλουθο την προώθηση προς τα βαλκάνια και την χώρα μας μίας σκάφης χαμηλών πιέσεων συνοδευόμενης από ψυχρές αέριες μάζες για την εποχή οι οποίες θα κατεβάσουν κυρίως από αύριο Δευτέρα(7-9) σημαντικά τη Θερμοκρασία παντού!

Αναλυτικότερα, για αύριο Δευτέρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Θεσσαλία(ιδίως στα ανατολικά της) και την ανατολική Ηπειρωτική χώρα αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλης διάρκειας!! Στην υπόλοιπη χώρα οι παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες, χωρίς όμως την ένταση των προαναφερθεισών περιοχών! Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και το φθινόπωρο θα κάνει πλέον και επίσημα την εμφάνιση του! Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα αγγίξουν και τα 7-8 μποφόρ(Βόρειοι γενικά)!!

Την Τρίτη(8-9) ο καιρός θα είναι παρόμοιος με της Δευτέρας. Τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στις εν λόγω περιοχές ενώ ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές δε θα διαφέρει από τον Καιρό της Δευτέρας! Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Την Τετάρτη(9-9)και την Πέμπτη(10-9) ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Παρά ταύτα η αστάθεια θα παραμείνει πάνω από την περιοχή μας και δεν αποκλείεται η εκδήλωση βροχών και σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.