Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μπορούμε να κοιμόμαστε...ήσυχοι!

Σε προηγούμενο άρθρο, διατύπωσα την άποψη μου για τους λόγους που οδήγησαν τον πρώην Πρωθυπουργό σε πρόωρες εκλογές ενώ προσπάθησα να κάνω μία πρόβλεψη της νέας πολιτικής κατάστασης βάσει των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων εις την ΕΕ.

Στο χτεσινό άρθρο του ο κ. Γιάννης Κουριαννίδης(εκδότης του περιοδικού "ενδοχώρα" και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσ/νίκης του ΛΑ.ΟΣ.) εκφράζει τη δική του άποψη επί του θέματος. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Ελληνικές γραμμές».

Εστιάζοντας στην ουσία της γνώμης του εν λόγω πολιτικού παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα(η έντονη γραφή δική μου προσθήκη):

«..Νομίζω ότι την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, πολύ πριν την άτακτη φυγή του από την εξουσία. «Δεν συνεργάζομαι με τα άκρα» είπε. Παράλληλα όμως τόνισε ότι «υπάρχει υπό προϋποθέσεις δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ». Το έδωσε δηλαδή το μήνυμα ο κ. Καραμανλής: Προκειμένου να μην αναπτυχθεί ένα «ακραίο» κόμμα, ικανό να διεμβολίσει αποτελεσματικά το πολιτικό σύστημα, προτιμώ να παραδώσω την εξουσία στον πολιτικό μου αντίπαλο….».

Ενδιαφέρουσα και σεβαστή η άποψη του όπως και όλες οι απόψεις. Πάντως, κατά την ταπεινή δική μου άποψη, ο «χοντρός» μπορεί να απέτυχε να κυβερνήσει τη χώρα, πράγμα που δεν είναι και τόσο κατακριτέο αν σκεφτούμε ότι ο καημένος είχε την ατυχία να γεννηθεί με το βαρύ πρωθυπουργικό επίθετο «Καραμανλής» το οποίο σφράγισε και προκαθόρισε το επαγγελματικό μέλλον του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαζός ή ότι δεν μπορεί να αναλάβει έστω μία υποτυπώδη ευθύνη προς τον Ελληνικό λαό.

Με το επίθετο που φέρει δεν παίζεις με τη δημοκρατία. Μπορείς βέβαια -αποδεδειγμένως- να «παίξεις» άνετα με τον Ελληνικό λαό, με το πολιτικό σύστημα της χώρας, με το δημόσιο χρήμα κ.α. αλλά όχι εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας, αυτός είναι ο κανόνας των πρωθυπουργικών επιθέτων!

Ποτέ δεν θα γραφτεί στην ιστορία ότι κάποιος Καραμανλής ή Παπανδρέου κ.α. υπονόμευσε τη δημοκρατία της χώρας και την μετέτρεψε σε Χούντα.