Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Πρόγνωση καιρού έως το Σ/Κ!

Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη. Επί της ουσίας λοιπόν φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία η εισροή υψηλών πιέσεων προς τη δυτική Ευρώπη με άμεσο επακόλουθο την σταδιακή επέκταση μίας σκάφης χαμηλών πιέσεων στα κεντρο-ανατολικά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αναλυτικότερα θα είναι ως εξής:

Για αύριο Τρίτη(27-10) μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη(29-10) ο καιρός δεν θα παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο. Αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα ορεινά , μέτριοι βοριάδες στα πελάγη και θερμοκρασίες κοντά στους 17-20 βαθμούς.

Την Παρασκευή(30-10) σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα διαφαίνεται μία σχετική μεταβολή του καιρού καθώς οι άνεμοι από Βόρειες διευθύνσεις θα ενισχυθούν αρκετά και θα πέσει κυρίως από το απόγευμα η θερμοκρασία αισθητά, κυρίως στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα. Πιο αισθητή θα γίνει αυτή η πτώση κατά τη διάρκεια του Σ/Κ όπου ο καιρός θα είναι αρκετά ψυχρός. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται η δημιουργία κάποιας αξιόλογης διαταραχής με ικανοποιητικά ποσά υγρασίας ούτως ώστε να συνδυαστεί η πτώση με βροχές αλλά αν προκύψουν νέα δεδομένα θα είμαι σε θέση να το γνωρίζω τις επόμενες ημέρες.