Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εξέλιξη του καιρού...

Πρόσκαιρη θα είναι η σημερινή βελτίωση του καιρού καθότι για αύριο Τρίτη(3-11) αναμένεται ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εκ δύσεως να προκαλέσει νέες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας και αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι από Νότιες διευθύνσεις θα ενισχυθούν σημαντικά φθάνοντας τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία στα σημερινά επίπεδα.

Ο καιρός από την Τετάρτη(4-11) έως την Παρασκευή(6-11) ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος εκ νέου, με μόνο τοπικές νεφώσεις οι οποίες την Παρασκευή στα δυτικά της χώρας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι δεν θα προκαλούν γενικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία το Σάββατο(7-11) μία νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας. Οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα γι αυτό πριν κάνω οποιαδήποτε πρόγνωση, καλό είναι να περιμένω τις επόμενες ημέρες όπου θα διαθέτω περισσότερα στοιχεία γι αυτήν.