Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ηλιακές κηλίδες και 2012!

Ας το ξεκαθαρίσουμε επιτέλους το θέμα περί του 2012, σε ότι αφορά αυτούς που δεν βασίζονται στις παραδόσεις και τις θρησκείες αρχαίων λαών αλλά προσπαθούν να μας δώσουν μία επιστημονικοφανής εξήγηση για τη χρονιά στην οποία θα συμβούν όπως διαδίδουν διάφορα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα. Ένα απ αυτά είναι το επιχείρημα περί του ηλιακού ανέμου. Τα τελευταία χρόνια, δεν εμφανίζονται στον ήλιο μαύρες κηλίδες πράγμα που σημαίνει ότι ο ήλιος διάγει το ελάχιστο της δραστηριότητας του, άρα όπως πιστευόταν πριν από κάποια χρόνια δεν παράγει ισχυρό ηλιακό ρεύμα προς το διάστημα. Οι προφήτες, θεωρούν ότι το 2012 ο Ήλιος θα εισέλθει στη φάση της έντονης δραστηριότητας του εκτοξεύοντας στο διάστημα ηλιακό άνεμο άνευ προηγουμένου, γι αυτό και παρουσιάζεται η σημερινή του «ιδιοτροπία» με την εξαφάνιση των κηλίδων για μεγάλο διάστημα. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν όλες οι επικοινωνίες στους ουρανούς και στη Γη και την επικράτηση γενικού χάους!

Αυτό που όμως δεν λαμβάνουν υπ όψιν τους όσοι τα ισχυρίζονται αυτά είναι ότι σύμφωνα με τις νέες έρευνες και μελέτες ο Ήλιος παράγει τελικά ισχυρό ηλιακό άνεμο προς το διάστημα βομβαρδίζοντας και τη Γη, ακόμα και όταν είναι εξαφανισμένες οι ηλιακές κηλίδες και διάγει χαμηλή δραστηριότητα! Το σημερινό ηλιακό ελάχιστο παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα καθώς οι ηλιακές κηλίδες είναι λιγότερες από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 75 χρόνια!

Οι συγκριτικές μετρήσεις μεταξύ 2008 και 1996(το προηγούμενο ελάχιστο) έδειξαν ότι το 2008 η Γη βομβαρδίστηκε τριπλάσια σε ισχύ ηλιακό άνεμο απ΄ ότι τότε!

-πηγή:http://www.physics4u.gr/blog/?p=977

Καιρικά Νέα

Δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία έως τουλάχιστον τις 25 Νοεμβρίου. Έπειτα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας ίσως σημαντική χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία της κυκλοφορικής κατάστασης εις τας Ευρώπας(στα τέλη φαίνεται αλλαγή της αλλά ας μην προτρέχουμε).

Παραθέτω τον παρακάτω παγκόσμιο χάρτη καιρού ώστε να δειχθεί η διαμόρφωση των κυμάτων rossby και η επιμονή αυτής της εκπληκτικής ράχης η οποία φθάνει έως και την Σκανδιναβία!

Ιδώμεν!


(κλικ για μεγέθυνση)