Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

"Η "ιστορική" εκμετάλλευση του λαού από το Χριστιανικό Ιερατείο"

Δημοσιεύω ένα άρθρο μίας αναγνώστριας του μπλογκ μου για τη φράση «Ο θεός είναι αγάπη», ως αρχή μίας γενικότερης συνεργασίας μας καθώς θα δημοσιεύω και άλλες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις της, όπως συμφωνήσαμε. Κρίνω σημαντικό να αναφέρω ότι δεν συμφωνώ προσωπικά κατ’ ανάγκην με τα κείμενα της ίσως άλλοτε να συμφωνώ άλλοτε όχι ή εν μέρει αυτό όμως δεν εμποδίζει την έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Αρθρογράφος: Άρτεμις

O Θεός , λένε οι “θρησκευόμενοι” , είναι αγάπη ενώ συγχρόνως οι ίδιοι έχουν κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας επικαλούμενοι το όνομα του. Αυτό είναι μια τεράστια ιστορική αντίφαση. Έτσι αποδεικνύεται οτι είτε είναι “Ανόητοι” είτε “Μεγάλοι Απατεώνες” και μάλλον το δεύτερο πρέπει να συμβαίνει...
Τα εκκλησιαστικά ιερατεία αιώνες τώρα, παραπλανούν συστηματικά τον απλό κόσμο που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθημερινά του προβλήματα και μέσα στην απόγνωσή του και στον αγώνα για επιβίωση, ψάχνει ένα “χέρι βοηθείας” , έναν “από μηχανής θεό” που θα τον απαλλάξει από αυτό το βάρος ... Έτσι πέφτουν στην “παγίδα” των θρησκευόμενων οι οποίοι καταλήγουν να τους εκμεταλλεύονται καταρχήν ηθικά και στη συνέχεια και υλικά με ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ο Χριστός ό,τι και να ήταν, άνθρωπος - μύστης ή “θεάνθρωπος” όπως τον χαρακτηρίζει το ιερατείο, το κεντρικό νόημα της διδασκαλίας του ήταν “αγαπάτε αλλήλους”. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά από οποιαδήποτε άλλη φιλοσοφική προσέγγιση της ζωής του ανθρώπου που είχαν εκφράσει οι Αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι. Υπάρχουν βέβαια κατά το παρελθόν κάποιες προσεγγισεις της έννοιας της αγάπης σε ανατολικές αρχαίες θρησκείες όπως ο Ζωροαστρισμός, ο Βουδισμός, τις οποίες δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε. Η διαφορά θα έλεγε κάποιος όσον αφορά αυτές τις παρόμοιες θρησκείες έγκειται στον τρόπο εξάπλωσής τους. Μόνο ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στα 3/5 περίπου του πληθυσμού της Γης γιατί τόσος ήταν ο φανατισμός και η επιθετικότητα του “ιερατείου” ενάντια σε κάθε παραδοσιακή συνήθεια των λαών απο παλαιότερες θρησκευτικές του πεποιθήσεις που καμμια αλλη θρησκεια δεν εχει επιδείξει ποτέ ανά τους αιώνες. Απώτερος στόχος του ιερατείου και των συνεργατών τους, πάντα, εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, ήταν η απόκτηση του ελέγχου της κοσμικής εξουσίας με κάθε τίμημα.

Οι διάφοροι “Ιεράρχες” και “μεγαλόσταυροι” με όργανο τις Οικουμενικές Συνόδους κατά τις οποίες συνάζονταν κατά διαστήματα ανά 50, 60, 70 και πλέον φανατισμένα άτομα - όπως κάνουν συσκέψεις οι μεγάλες Ανώνυμες Εταιρίες - και σαν τα “GOLDEN BOYS” διαμόρφωναν δογματικά τη διδασκαλία του Χριστού ως ιδρυτή τους, ή προέβαιναν σε διορθωτικές κινήσεις του δόγματος ανάλογα με τις αντιδράσεις του πλήθους στο οποίο απευθύνονταν, προσαρμόζοντάς το όπως ακριβώς εξυπηρετούσε τα συμφέροντα εξουσίας των μελών αυτών των Συνάξεων, σε βάρος των λαών και με οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνική, οικονομική και προπάντων πολιτική εξέλιξη τους σε τεράστιο βάθος χρόνου. Ως εκ τούτου αυτοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες την ιδέα του “marketing” και των “μυστικών εταιριών – στοών” που ακολούθησαν χρονικά το έργο τους ποικολοτρόπως .....

Ο λόγος για τον οποίον επικράτησαν παρά τις αντιδράσεις, ήταν οτι με μεθοδικοτητα και ραδιουργίες προσπαθούσαν να προσεταιριστούν κάθε διανοούμενο ή επιστήμονα χρησιμοποιώντας ακόμη και ανήθικους εκβιασμούς που οι ίδιοι διέπλεκαν σε βάρος τους. Υπό το κράτος μιας απειλής διασυρμού και αφορισμού πάνω από το κεφάλι τους η κοινωνική αυτή τάξη υπέκυπτε στις άνομες πρακτικές του κάθε ιερατείου και στη συνέχεια τους καθιστούσαν συνενόχους για να καλύπτουν ή να αποσιωπούν τις ατασθαλίες και τα αίσχη τους σε βάρος των απαίδευτων και απλών πολιτών. Έτσι κάθε έννομη τάξη κατάφεραν να βρίσκεται υπό τα σκήπτρα τους. Μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν σε βάρος κάθε επίδοξου “αντιπάλου” τους ανάθεμα και “λάσπη” και η μέθοδος αυτη είναι αλάνθαστη. Στο πέρασμα των αιώνων κατάφεραν να δημιουργήσουν στους απλούς ανθρώπους συμπλέγματα .

Σήμερα κάποια κράτη κατάφεραν να αποκοψουν την θρησκεια απο την κρατική εξουσια. Όμως η ελληνική κοινωνία γεμάτη συμπλέγματα κατωτερότητας εξου και το Ελλάδα “η Ψωροκώσταινα” και τα τοιαύτα. Οι ιδέες με τις οποίες γαλούχησαν τον ελληνικό λαό ανά του αιώνες ήταν της υποταγής και της υποκρισίας γιαυτό ο Έλληνας αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί πλάγιες μεθόδους όποτε προσπαθούσε να σηκώσει το ανάστημα του και τον κατηγορούσαν στη συνέχεια γιαυτό. Ποτέ δεν ήταν η “Εκκλησία” στο πλευρό του Έλληνα στις προσπάθειες του να αποτινάξει τη σκλαβιά αντίθετα ήταν ουραγοί και συνεργάτες του εχθρού και γιαυτό ωφελήθηκαν οικονομικά αποσπώντας τεράστιες περιουσίες με τις ευλογιες του εχθρού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Θα έπρεπε όμως όλοι εμείς που αυτομαστιγωνόμαστε επειδή είμαστε Έλληνες κατά καιρούς για τις μεθόδους που μετερχόμαστε για να επιβιώσουμε, να κοιτάξουμε να βρούμε την αιτία αυτής της συμπεριφοράς μας και τότε θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ πραγματικά . Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να αναμορφώσουμε την Παιδεία μας πέρα από κάθε θρησκευτική επιρροή, με μοναδικό γνώμονα τη γνώση, την αλήθεια και την αρετή με απώτερο σκοπό την “επ΄αγαθώ” - ειρηνική διαβίωση των ανθρώπων όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας που είναι πιο Σύγχρονοι από τους Σύγχρονους..... Ο Ουίνστων Τσώρτσιλ κάποτε είχε πει για τους Έλληνες “αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλοίμονό μας! ”

Η μόρφωση – παιδεία του Έλληνα είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα και άλλο τόσο το κεφάλαιο της ενότητας αυτού του λαού μας γιατί πάντα έχουμε μάθει να υποτιμάμε τις δυνατότητες και τις ικανότητές μας και να ζητάμε επιβεβαίωση κάθε φορά “έξωθεν ημών” εξαιτίας αυτής της δουλοπρέπειας και θρησκοληψίας που μας διακατέχει από τα “γενοφάσκια” μας εξαιτίας ψυχολογικών κατάλοιπων της Τουρκοκρατίας. Έτσι σήμερα, εν ονόματι της ειρηνικής διαβίωσης διαφορετικών λαών καλούμαστε να ξεχάσουμε την ιστορία μας διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και τις καταστάσεις του παρελθόντος μας ως λαός. “ Πού είσαι μωρέ Κολοκοτρώνη να τους πάρεις φαλλάγγι ....!!!! ” .Μόνο το άγαλμά σου έχει μείνει μπροστά στην Παλιά Βουλή να δείχνει το δρόμο από τη μια ενώ οι “Εθνοπατέρες” μας πάνε από την άλλη και όλο λοξοκοιτάνε κρυφά μήπως κάποια στιγμή τους ρίξει καμμιά μπαρουτιά ... “ο φόβος φυλάει τα έρημα”.

Η ειρήνη, φίλοι μου, κατακτιέται, δεν χαρίζεται. Πρέπει να πάψουμε να βάζουμε γκρίζες ζώνες στη ζωή μας και όλα να βγουν στο φως και επί τάπητος όλα τα ψευδεπίγραφα ιδεολογήματα. Οι πολίτες όλου του κόσμου πια απαιτούν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ από τις ηγεσίες τους, πέρα από κάθε συναισθηματική δέσμευση με τακτικές του παρελθόντος.