Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Χειμώνας...

Η κυριαρχία της «εισροής» των υψηλών πιέσεων προς τα ΒΔ της Ευρώπης φαίνεται πως θα ευνοήσει τον χειμώνα να φτάσει επιτέλους και στην Ελλάδα. Οι «εμποδιστικές» τάσεις που θα αναπτυχθούν στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην Ρωσία αλλά και τις χαμηλές σχετικά στην ανατολική Μεσόγειο θα κινήσουν τις ψυχρές αέριες μάζες προς την χώρα μας.

Κατά συνέπεια, ο καιρός αύριο Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη αναμένεται ψυχρός με φαινόμενα όπου κατά βάση θα υπάρχουν στις ανατολικές περιοχές της χώρας αλλά και στα ΒΑ τμήματα. Έτσι, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στις περιοχές προσήνεμες του Αιγαίου αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στην Θράκη. Τα φαινόμενα θα έχουν κάπως πιο έντονο χαρακτήρα από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι ΒΑ στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ αλλά την Τετάρτη σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί στα βόρεια πεδινά 5-7 βαθμούς(στην Θράκη μέχρι 2-3) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 8-12 βαθμούς.

Την Πέμπτη αρχικά λίγες νεφώσεις σε όλη την χώρα. Σταδιακά όμως και από τα δυτικά ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιγίδες όπου από το βράδυ αργά θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια και μάλιστα πυκνά αναμένονται στα ορεινά και από το βράδυ σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μόνο στη Νότια Ελλάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.