Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εξέλιξη του καιρού!

Βαθμιαία αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα όπου κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η σταδιακή υποχώρηση της ζέστης και η κυριαρχία ασταθών αερίων μαζών όπου προς το μεσημέρι και έπειτα θα προκαλέσουν την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδίως στην Βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Το βόρειο ρεύμα θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 30-31 και στα νότια τους 33-34.

Το Σάββατο γενικά αναμένεται καλός καιρός και σχετικά ζεστός χωρίς όμως τις θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών. Στα κεντρικά και βόρεια προς το απόγευμα υπάρχει η δυναμική στη δομή της ατμόσφαιρας να εκδηλωθεί κάποια αστάθεια με συνέπεια να δώσει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία αλλά και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν καμία μεταβολή άξια αναφοράς.
Την Κυριακή ο καιρός γενικά θα είναι καλός με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή και σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια και κεντρικά κυρίως στις ορεινές ζώνες. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα…

Για την Δευτέρα προβλέπεται με τα σημερινά στοιχεία ξεκάθαρη σοβαρή αλλαγή του καιρού στην Ελλάδα από μία καλοσχηματισμένη ατμοσφαιρική διαταραχή για την εποχή η οποία θα μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες και ιδιαίτερα ασταθείς με κέντρο χαμηλής θερμοκρασίας στα 500hp έως και τους -20 βαθμούς με συνέπεια την ανάπτυξη ισχυρών ανοδικών ρευμάτων όπου θα επιφέρουν ισχυρές βροχές στο Ιόνιο τα Ηπειρωτικά και αργότερα στο Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως από το απόγευμα και έπειτα…

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος παντού, ενώ η θερμοκρασίες θα είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα με αρκετή δροσιά κυρίως κατά τη νύχτα.