Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Άγιον Φως!



…Αυτές τις ώρες καταφτάνει με ειδικές πτήσεις το Άγιο φως στην χώρα μας. Αυτό το περιοδικό φαινόμενο που πάει σύμφωνα με τις προσταγές τις εκκλησίας και όχι του ίδιου του θεού και που δεν πρέπει να συμπίπτει με το Εβραϊκό Πάσχα (να μην φανεί η προέλευση του χριστιανισμού) όπου θα μεταφερθεί σε όλες τις εκκλησίες της χώρας. Ευτυχώς είμαστε μικρή χώρα. Στις ΗΠΑ το φως μεταδίδεται μέσω οπτικών ινών, άλλη τεχνολογία εκεί, πολιτισμένοι άνθρωποι με στρατό σε όλα τα μέρη της Μέσης Ανατολής.
Το άγιο φως, περιοδικό θαύμα, το λαμβάνουμε μέσω των λαμπάδων μας η οποίες μπορεί να είναι σε ότι μορφή επιθυμούμε. Του ΠΑΟ του ΠΑΟΚ του Άρη και πάει λέγοντας. Ακόμα και των Iron maiden.
Το βυζαντινό αυτό έθιμο λέει πως πρέπει να το φέρουμε στο σπίτι μας να κάνουμε τον σταυρό μας και να ανάψουμε το καντηλάκι μας με τη θεία φωτιά. Χρόνια έχω να επισκεφθώ αυτή την θεία ρε γαμώτο. Ίσως δεν την έχω και ανάγκη….

Οι πιστοί, οι όποιοι, θα ντυθούν καλά. Δεν πας στο Άγιο φως ξυπόλητος και άχαρος. Πρέπει να σε ντύσει ο Μάρκελλος! Οι γυναίκες στολισμένες πέραν του δέοντος, οι άντρες να παίρνουν μάτι πέραν του ευπρεπούς και τα παιδιά να βαριούνται πέρα από κάθε φαντασία τους.

Έπειτα σπίτι, μαγειρίτσα και μετά μπουζούκια! Συγκεκριμένα….. με σύνθημα το τραγούδι του Πασχάλη Τερζή: Εγώ τον θεό μου τον θέλω αλήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: