Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

"Νάνα Μούσχουρη..."

Το νέο κίνημα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ύστερα από τις διάσημες πλέον δηλώσεις μίας κυρίας ονόματι Νάνας Μούσχουρη -που παριστάνει ότι είναι άνθρωπος του πνεύματος και τραγουδίστρια κλάσης επειδή πούλησε εκατομμύρια δίσκους-κυρίως- σε βινύλιο, καθότι προχωρημένης ηλικίας, στο γερμανικό περιοδικό «Die welt». Δηλαδή, για να μεταφράσω, «Ο κόσμος» σύμφωνα με τους φίλους μου τους Γερμαναράδες. Σε ελεύθερη μετάφραση «Η κόσμος»!!

Ας κάνω μία παρένθεση σε αυτό το σημείο, μου επιτρέπετε φαντάζομαι, αν όχι, εγώ απτόητος θα συνεχίσω δεν τίθεται θέμα, και ας μιλήσω λίγο για τα γένη στα γερμανικά που έχουν από μόνα τους πλάκα!

Όπως παρατηρήσατε, είναι ακαθόριστα τα γένη στην βρομόγλωσσα τους, εκτός κι αν μιλάμε για ανθρώπους. Τότε είναι όπως τα ελληνικά(αρσενικό, θηλυκό, ουδέτερο). «Η γυναίκα» στα γερμανικά: «Die frau». «Ο εργάτης» εις την γερμανικήν: « Der Arbeiter»  και πάει λέγοντας. (Der=ο, die=η, das=το).

Κατά ένα παράξενο τρόπο «η κοπέλα» που προφανώς αναφέρεται σε άνθρωπο, δεν είναι «Die Mädchen» αλλά « Das Mädchen»!! «Το κοπέλα» δηλαδή! Το κοπέλι, σύμφωνα με τους κρητικούς φίλους, το οποίο το κλέψανε οι Γερμανοί και το βάλανε στις κοπέλες τους επειδή μοιάζουνε με νταβαντζήδες (δεν τα λέω εγώ, οι κρητικοί :P).


Στις υπόλοιπες λέξεις γίνεται χαμός, που δεν αναφέρονται σε άνθρωπο. Για παράδειγμα «το παπούτσι» λέγεται από τους κατά τα άλλα συμπαθητικούς Γερμανούς, «Der schuh»! Ο παπούτση(ς) σε μετάφραση δηλαδή. Οπότε έξυπνα οι Γερμανοί, αναφέρονται στον γνωστό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ. :P

Αρκετά όμως με τα γερμανικά, σιχάθηκα. Πάμε παρακάτω.

Προαναφέρθηκα λοιπόν στις δηλώσεις τις Νάνας, η οποία, επέφερε οργή καθώς θεωρήθηκαν «ανθελληνικές» αυτές. Δεν χρειάζεται να βγούμε στους δρόμους, για μία χαζή γριά. Ηρεμήστε φίλοι «αντιμουσχουρήτες»!

Οφείλω να πω ότι η Νάνα, είναι θυμωμένη με τους Έλληνες. Και ειδικά με τους πολιτικούς που φταίνε. Οι κακοί πολιτικοί κ.α. Αυτές κ. Νάνα είναι γνωστές θέσεις, και χαρακτηρισμοί του πολιτικού προσωπικού, όμως δεν έχετε κάτι να πείτε, για τα αίτια της κρίσης σε μία περιφερειακή οικονομία όπως η Ελλάδα, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και του νεοφιλευθερισμού;

Προφανώς, δεν γνωρίζετε από ψιλά γράμματα, είστε μόνο θυμωμένη γενικόλογα με τους Έλληνες. Πλέον και αυτοί μαζί σας! Μερικοί, αφού άλλοι στα αρχίδια τους σας γράφουν, μετά συγχωρήσεως. Είμαι και λίγο αθυρόστομος, δεν έχω επίπεδο, ούτε την κουλτούρα σας.

Ένα άλλο ατράνταχτο επιχείρημα της Νάνας, είναι ότι οι σοσιαλισταί (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ) ενθάρρυναν τους Έλληνες να μη δουλεύουν λόγω του δημοσίου και με τους διορισμούς αυτών εις τούτου. Με λίγα λόγια, λέει τους Έλληνες τεμπέληδες, όπως κακοχαρακτηρίστηκαν από διάφορα (κρυπτοφασιστικά) ΜΜΕ διεθνή και ντόπια στο ξέσπασμα της κρίσης.

Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς οι Έλληνες είναι από τους πιο δουλευταράδες παγκοσμίως και κοινώς αποδεκτό για τους αναλυτές. Πέρα από αυτό, ο μύθος του δημοσίου ως του μεγάλου ασθενούς αναπαράγεται μόνο από τα παπαγαλάκια, από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, και στα καφενεία από κάτι κυρίους στην ηλικία της Νάνας.

Το δημόσιο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, έπαιξε και παίζει τον ρόλο της απορρόφησης του πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού, λόγω της αποτυχίας του ιδιωτικού τομέα(εξωστρεφής αναπτυξη κ.α.). Ενώ σύμφωνα με στατιστικές αποτελεί μόνο το 15% του ενεργού εργατικού δυναμικού, στον μέσο όρο δηλαδή της Ε.Ε.!

Μπορεί μεν να ήταν αναποτελεσματικό, όμως δεν αποτελεί δε την αιτία της κρίσης, μόνο αν έχεις εγκέφαλο σαν της Νάνας, ερμηνεύεις πολύπλοκα οικονομικο-κοινωνικά θέματα, κατά αυτό τον τρόπο, για να το παίξεις καλός στο περιοδικό που σου παίρνει συνέντευξη.
Η Νάνα, δεν αναφέρθηκε στα βάναυσα μέτρα που παίρνουν οι οικονομικές ελίτ της Ε.Ε. και της υπερθενικής τάξης εναντίον του ελληνικού λαού. Μάλλον θεωρεί πως το αξίζει, όπως θα νόμιζε και ο Χίτλερ ή ο Πάγκαλος. :P

Τέλος, είπε η Νάνα πως η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη. Να την θυμίσουμε ότι η Ευρώπη χρειάστηκε την Ελλάδα, ως προτεκτοράτο και θα συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Λοιπόν. Επειδή πολύ μου τα ζάλισε σήμερα, επιχειρώντας να γράψω αυτό το σίχαμα, για μία ανοργασμική συνέντευξη, θα κλείσω με το εξής. Μέσα στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και όπως ένα άτομο κοινωνικοποιείται, που προφανώς έχει άμεση σχέση με την δημοκρατία(τη δήθεν που επικρατεί στη δύση με όρους ορθολογικούς) την κύρια ευθύνη την έχουν αυτοί που θέτουν το κοινωνικό πρότυπο που πρέπει να αναπαραχθεί από τους πολίτες.

Επομένως, η κοινωνικοποίηση ξεκινάει από «τα πάνω» μέσω της βίας του συστήματος( της χούντας, και ας συγχέονται μερικοί φιλελεύθεροι ότι χούντα είναι μόνο η στρατιωτική, και είναι «έγκλημα» να βαφτίζουμε κατά το δοκούν ως χούντα τα διάφορα συστήματα τα υπάρχοντα αφού βεβηλώνουμε και καλά τους νεκρούς φοιτητές του πολυτεχνείου και άλλες παρόμοιες ρητορείες). Λέτε, τη σήμερον ημέρα να μην έχουμε νεκρούς από το σύστημα;

Τέλος πάντων, συμπερασματικά λοιπόν, εφόσον οι ελίτ και η ταξική εκπαίδευση διαμορφώνει την κοινωνικοποίηση του σύγχρονου πολίτη, την ευθύνη την έχουν πρωτίστως οι οικονομικές και πολιτικές τάξεις του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και όχι οι λαοί.

Οπότε, ΣΚΑΣΕ! :p


1 σχόλιο:

ανταρτακος είπε...

Εξαιρετικό και ακριβοδίκαιο χώσιμο! οι παρπαρόλες και τιμητές των λαών με το σοφιστικέ στιλάκι και την άγρια ημιμάθεια (που τους βολεύει) καιρός είναι να φάνε τη γλώσσα τους για τα εμετικά αίσχη που πετάνε. "Άνθρωποι του πνεύματος" - τενεκέδες που απλά επειδή βρήκαν ένα μικρόφωνο μπροστά τους λόγω ενός χαρίσματος που ΠΙΘΑΝΟΝ είχαν (λέμε τώρα!) είπαν να παπαγαλίσουν αυτά που τους είπε το BBC, το Al Jazeera και το Canal+ και διάβασαν στη Liberation ή τη Λε Μονδδ. Έλεος με τον "εστέτ" ξεφτιλισμένο και αντιλαϊκό καλλιτεχνικό εσμό του συστήματος. Αηδία!