Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Θίχτηκαν οι Σκύλοι του Mega...

                  «Μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες.»
Στάθης Σταυρ. Ελευθεροτυπία 9-2-11


...Αρκεί να δώσω τα συγχαρητήρια μου δημόσια σε έναν αξιόλογο και ευφυή δημοσιογράφο και σκιτσογράφο, στον Στάθη της Ελευθεροτυπίας. Παρά τις διαφωνίες μου κατά καιρούς σε άρθρα κυρίως που αφορούν την ιστορία του Βυζαντίου και του χριστιανισμού-και το πως μεταχειρίζονταν τότε τους πολίτες, τον οποίο βρίσκω πολύ επιεική επί του θέματος, οφείλω να εκθειάσω την τόλμη, την δημοσιογραφική του αυτοπεποίθηση και τον τσαμπουκά να γελοιοποιήσει τους σκύλους της ενημέρωσης του Mega. Λίγοι θα το τολμούσαν, αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι στην χούντα που μας κυβερνά, με σημαία Τυραννική -ναι, αυτή με τον σταυρό και το γαλανόλευκο χρώμα, δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους συμπεριφορές, εκτός κι αν είσαι μπλογκερ οι οποίοι αποδεικνύουν τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών την πραγματική αγανάκτηση των πολιτών.

Στο σημείο αυτό να πω βέβαια και στους καθυστερημένους μπλογκερς οι οποίοι αναπαράγουν την είδηση χωρίς να παίρνουν θέση έστω και με λίγες γραμμές, λες και υπάρχουν ως τέτοιοι μόνο για να ενημερώνουν τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τις ειδήσεις που βγάζει στον αέρα το κατεστημένο της ενημέρωσης και γενικότερα η διυλισμένη "πληροφορία" ! Από σκουπίδι σε σκουπίδι πέφτεις και άντε μετά να βγεις σπουδαίος από αυτό.

Οι σκύλοι της ενημέρωσης αυτοί που προσκυνούν τα αφεντικά τους, διαχέεται ότι "θίχτηκαν" με το άρθρο του Στάθη και αρχίζουν να γαβγίζουν. Ετοιμάζουν, με λίγα λόγια απάντηση ιδιαίτερα "καυστική". Συγκεκριμένα, οι διαφημιστές, οι τραπεζίτες, οι χορηγοί και λοιπά αφεντικά θα τους συντάξουν τον λόγο της απάντησης τους. Ε, μην ξεφύγουν και από τον καθωσπρεπισμό της τηλεόρασης και των δελτίων ειδήσεων. Αυτό εννοούν ως "καυστική" απάντηση αυτοί, τας εντολάς των θεών. 

Ο λαός με το μέρος του Στάθη, προφανώς και είναι, το παράπονο του είναι για ποιο λόγο δεν γίνεται ο Στάθης και ο κάθε Στάθης ακόμα πιο καυστικός και συγκεκριμένος, βοηθώντας στην αφύπνιση του κοιμισμένου πλήθους.

Άποψη μου; ας τους κεράσει καμιά φασολάδα εκεί στο Μέγκα, για να του κλάσουν τα αρχίδια! σορρυ αλλά δεν αυτολογοκρίνομαι, τέχνη είναι και αυτό...

Πληροφορίες:
[2]. "Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης" Ελευθεροτυπία (9 Φεβρουαρίου 2011)