Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Μην κάνετε φασαρία θα ξυπνήσετε τους Έλληνες"


Αν και μαθαίνω ευχάριστα νέα για τις ειρηνικές πορείες που λαμβάνουν χώρα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, μπορώ να πω πως το παραπάνω εικαστικό αυτό το οποίο συνδημιούργησα με τον Alexander Salpi ,μην ρωτήσετε ποιος είναι, κυβερνητικό μυστικό θα παραμείνει, έχει ως στόχο να απεικονίσει το ειρωνικό σύνθημα των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στην Ισπανία και όπου κάποιοι έγραψαν δικαίως «Μην κάνετε φασαρία, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Παρότι οι Έλληνες σύμφωνα με τα σημερινά κάπως ξύπνησαν, νομίζω πως γενικά είναι από τα πιο εύστοχα συνθήματα αυθόρμητων διαδηλώσεων άρα και υγιών, αφού με κόμμα ου μπλέξεις όπως μας λέει και ο θεούλης. Η δεινή θέση της Ελλάδας στο κέντρο των διεθνών οικονομικών ελίτ, μας δίνει ψίχουλα να φάμε και εμείς χαιρόμαστε που μας τα δίνουν.

Αφήστε που μερικοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ομάδες του Facebook τύπου «Παναγιά μου είσαι η μόνη μου ελπίδα, διέδωσε το». Έτσι έκαναν και οι μάλακες οι πρόγονοι μας επί Τουρκοκρατίας ή οθωμανικής αυτοκρατορίας και έκατσαν επί 400 χρόνια άπραγοι κοιτώντας…. να μην πω τι, θα με δώσει πρόστιμο το ΕΣΡ των blogs.

Προβλέπω μεν ότι σε περίπου. . . 2-3 αιώνες θα αφυπνιστούμε πλήρως και θα κυβερνήσουμε κιόλας.